Kereszténység: tudás vagy vakhit? (2. rész)

Ha a keresztény hit racionális, akkor miért ne lehetne bármely más vallás vagy hit racionális? Ez a probléma az ismeretelméletben Pandora szelencéjeként ismert. Lehet-e az ateizmusba vetett hit racionális? Mi teszi a tudást tudássá? Mitől racionális vagy irracionális egy gondolat?

Augusztus 28-án (szerdán) az előadássorozat 2. részében ezekkel a problémákkal foglalkozunk.

Előadó:

Békefi Bálint

Teológus, informatikus, a King's Evangelical Divinity School mesterképzésének hallgatója.

Helyszín és időpont

Augusztus 28. (szerda) – 18:00-19:00
H13 rendezvényközpont (a Kálvin tértől 5 perc séta)

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött

Kérdésed van?

Egy csapat fiatal, akik keresik a válaszokat az élet nagy kérdéseire: Létezik-e Isten? Mi az élet értelme? Mi a kapcsolat a tudomány és a vallás között? Mindannyiunkat inspirált William Lane Craig munkássága. Az angol nyelvű oldalán (ReasonableFaith.org – innen jön a magyar név) sok száz hasonló témájú előadás található, ezeket szeretnénk magyar nyelven bemutatni. Az Értelmes hit a Reasonable Faith hivatalos magyarországi csoportja.

Igen, kéthetente tartunk előadásokat, többnyire szerda esténként, 60 perc időtartamban jövünk össze. Előadásaink többsége ingyenes.

Igen! Ha szeretnél róla értesítést kapni, kattints ide.

Bár nem létezik valódi pártatlanság (még a tudományos módszerben is preszuppozíciókkal dolgozunk), előadásainkban igyekszünk korrekten bemutatni az érveket. Az érvek viszont biztosan pártatlanok: magad is el tudod majd dönteni, hogy mennyire meggyőzőek, ahogy azt is, hogy valid-e az érvelés vagy sem. Azt szeretnénk, ha minden előadás és program után megalapozott döntést hoznál. Szerintünk ezek jó témák: gyere és döntsd el magad.

Kritizálni pedig szabad, sőt: már a regisztrációs űrlapon is várjuk a kérdéseidet. Mivel rendszeresen találkozunk, így ha egy kérdésre nem jut idő, később kérdezhetsz a Facebook-csoportban, vagy a következő alkalmakon is.

Írj az info@ertelmeshit.hu címre.

ertelmeshit.hu – © Minden jog fenntartva – 2019
Információ: info@ertelmeshit.hu

Hivatalos magyar Reasonable Faith Chapter.